Не живейте живота си тъжни! Посланието е на доктор Драузио

...
 
Не живейте живота си тъжни! Посланието е на доктор Драузио
Коментари Харесай

Ако не искате да сте болни, не живейте живота си тъжни

 

Не живейте живота си тъжни! Посланието е на лекар Драузио Варела, прочут бразилски академик по онкология и имунология. 

Не живейте живота си тъжни съветва той, с цел да останем здрави:

 

Изразявайте възприятията си!

Като дребни постоянно ни учат да потискаме възприятията си, вместо да им даваме воля и като огромни се стремим да повтаряме този модел. Това обаче е нездравословно освен за психическото, само че и за физическото ни здраве, водейки до язви, гастрит, проблеми с гръбнака, а с течение на времето с угнетяване на възприятията и страстите може да се стигне и до онкологично заболяване. Диалогът и думите са лек за душата.

 

Бъдете решителни!

Не бива да се страхувате да взимате решения, в случай че не желаете да се сдобиете с тревога и меланхолия. Да решите значи да приемете да загубите едно, с цел да спечелите друго. Нерешителните хора страдат от проблеми със стомаха, болки и кожни прояви.

 

 Намирайте решения!

Колкото и да си създавате маска за пред другите, самите себе си не можете да излъжете. Съдбата на такива хора свършва в аптеката или в болничното заведение, твърди ученият.

 

Приемайте!

Липсата на самонадеяност води до отчуждение. Тези, които не могат да одобряват това, което са, са ревностни, мнителни, спортни и даже разрушителни. Приемайте рецензиите, както и това, че не сте съвършени и не е нужно да бъдете.

 

Вярвайте!

Без доверие няма взаимодействие. Този, който не има вяра, не може да сътвори нито откровено другарство, нито дълбоки и постоянни връзки. Недоверието е липса на религия в нас самите.

 

 

 

Не бъдете тъжни!

Смехът, хуморът, позитивните прекарвания ще ви донесат дълъг и благополучен живот. И назад – мрачните настроения ще ви тласкат към пропастта. Добрият комизъм избавя от ръцете на доктора, споделя доктор Варела.

 

В тези привидно простички препоръки се крие доста истина, само че е парадоксално какъв брой мъчно е да се реализиран, макар че звучат в действителност обикновено. Когато обаче залогът е здравето ни, несъмнено си заслужава напъните, нали?

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР